Hoe meet ik voor een halsband?

STOFFEN HALSBAND :

Meet de halsomtrek van je hond waar de band moet rusten (afbeelding hieronder : punt B)  en kies vervolgens uit de maten SMALL, MEDIUM of LARGE.

Een verduidelijking van onze maten:

Whippets, Jack Russels en andere kleine/middelgrote rassen hebben meestal een SMALL nodig, die instelbaar is van 25 tot 35 cm. Whippets kunnen een 1 inch ( = 2,54cm) of 1,5 inch (= 3,80 cm) brede  halsband dragen omdat ze zulke lange halzen hebben. Andere kleine/middelgrote rassen doen het het beste met 1 inch (= 2,54 cm) brede halsbanden.

Greyhounds, Saluki’s, Afghanen en andere middelgrote honden hebben een maat MEDIUM nodig, die instelbaar is van 33-45 cm. De breedte van deze band is 2 inch ( = 5.08 cm)

Sommige grotere windhonden (53kg), grote Greyhounds, kleinere Labradors, Golden retrievers hebben een LARGE nodig, die verstelbaar is van 38 tot 50 cm. Je zult dit kunnen bepalen wanneer je de nek van de hond meet. Deze breedte bedraagt eveneens 2 inch (= 5,08cm).

  • Zorg ervoor dat de halsband die u kiest, wijd genoeg geopend kan worden om over het grootste deel van het hoofd van uw hond te glijden, maar comfortabel rust rond hun nek.
  • Kies de kleinste martingale halsband die over het grootste deel van het hoofd past (A). Als uw hond bijvoorbeeld een 33 cm hals heeft, is de beste keuze de kleine maat (22-38 cm) in plaats van de medium (30-45 cm). Als u niet zeker weet welke maat geschikt is voor uw hond, vooral als uw hond van een niet-sighthound ras is, geef ons alstublieft de afmetingen door van uw huisdier en dan kijken we mee.

LEREN HALSBAND :

Raadpleeg het silhouet hierboven.

Punt A – Meet rond het grootste deel van het hoofd van je hond, meestal het punt net voor hun oren.

Punt B – Meet het smalste deel van de hals net achter hun oren